Хакери откриха пропуски в германската система на банковите карти 28.12 | 13:34

Експерти показаха как се четат данни и се прихващат суми от дебитна и предплатена услуга

От iNews.bg

Участници в хакерската конференция в Хамбург обявиха, че са открили сериозни слаби места в сигурността на дебитните и на предплатените карти в германската банкова система, съобщи ДПА.

Това предупредиха компютърните експерти Карстен Нол и Фабиан Брауенлайн от компанията "Сикърити рисърч лабс" по време на най-големия хакерски форум, който бе открит вчера в северния германски град.

 

Нол и Брауенлайн демонстрираха нагледно пред няколко хилядна експертна публика в Хамбург как могат да се прочетат номерата за лична идентификация на дебитните и предплатените карти. Те направиха показно как могат да внесат 15 евро в предплатена карта на компания за мобилни услуги и да прехванат плащане до друга сметка.

Около 12 000 хакери и онлайн активисти се събраха в Хамбург за ежегодната си конференция "Конгрес на комуникационния хаос", посветена на сигурността в интернет и свободата на словото в дигиталната епоха.

В рамките на тазгодишния 32-ри конгрес 200 оратори и организации ще представят проектите си в поредица работилници и лекции в следващите четири дни.  

Водещи

Най-четени