Хакнаха над 50 милиона акаунта във Фейсбук 29.09 | 12:00

Не е ясно има ли откраднати лични данни на потребители

От Ани Романова

Социалната мрежа фейсбук съобщи за пробив, който засяга общо 90 милиона потребители. Мрежата заяви, че е предала данните за атаката на правоохранителните органи и е преустановила възможността за нови злоупотреби, информира бТВ.

Бъгът се крие във функцията "Виж като” която позволява на потребителите да разгледат профила си, както го виждат другите потребител. Инженерите на фейсбук открили пробива във вторник. 

"Този пробив е позволил да се откраднат дигиталните ключове към профилите, които се използват, за да не се налага всеки път потребителят да въвежда името и паролата си за вход”, съобщават от социалната медия.

Функцията е временно спряна. А случаят е предаден на правоохранителните органи. По данни на мрежата, профилите на 50 милиона души са били пробити. А още 40 милиона може да са засегнати. Около 90 милиона души ще трябва да влязат наотново в профилите си във Фейсбук.

Засега не е ясно дали са извършвани злупотреби и кой стои зад хакерската атака. Не се налага потребителите да променят паролите си, уточняват от Фейсбук.

Водещи

Най-четени