Харисън Форд ще лети с футуристично Audi 17.10 | 12:22

Дизайнерите от германския автомобилен производител са проектирали возилото за предстоящ научнофантастичен филм

От Кремена Бедерева

Дизайнерите от германския автомобилен производител Audi са проектирали футуристично виртуално возило за предстоящ научнофантастичен филм, предаде DPA.

Автомобилът е изцяло компютърно генериран и носи логото на компанията. Зрителите ще видят футуристичното возило в лентата "Играта на Ендър" с участието на Харисън Форд.

Научнофантастичният филм, който разказва историята на млад мъж, повел човечеството срещу извънземни нашественици, излиза на екран в Германия на 24 октомври, а в САЩ - на 1 ноември.

"Автомобилът Audi в "Играта на Ендър" е въплъщение на прогреса и се появява в ключови сцени с трайно въздействие върху живота на главния герой", казват от компанията, която не планира да произвежда футуристичното возило.

За германския автомобилен производител това не е първият "флирт" с киното, на което компанията гледа като на важна витрина за пласмент на продукти, допълва БТА.

Филмовите почитатели вероятно помнят автомобила Audi RSQ от лентата "Аз, роботът" (2004) и са запознати с приноса на компанията към научнофантастичната лента "Трон".

Най-четени