Шок във Facebook - започваме да си плащаме за услугите на социалната мрежа 22.09 | 16:43

Материал стресна потребителите, че Зукърбърг ще ни прибира по 3 долара месечно

От iNews.bg

Facebook започва да таксува потребителите си с по 3 долара на месец от 1 ноември. Тази новина хвърли в шок и ужас  интернет юзърите. Печалната вест беше съобщена от National Report и за щастие на всички сърфиращи се оказа шега. 

"На пресконференция тази сутрин Марк Зукърбърг заяви, че според плана на компанията за следващия месец всяка услуга, предлагана от социалната мрежа, ще струва  2.99 долара", написа сатиричният сайт. 

Създателите на сайта са се подсигурили, като са написали на началната си страница, че  National Report е сайт за  сатира, в чиито публикации често се използват полуреални факти. От там също обясняват, че материалите им са чиста фикция. 

Въпреки това пояснение доста хора във Facebook  и  Twitter побесняха при новината, че Цукърбърг е станал алчен.  

От пародийния сайт със сигурност добре са се постарали  вестта за платената социална мрежа да изглежда като разработка на професионалист. Във въпросния  материал е цитиран анализатор на  Wall Street analyst, според който таксуването на потребителите "ще се услади" много на акционерите на  Facebook Той изчислява дори, че с новата си политика компанията ще печели по 3 млрд,  долара допълнително. 

Водещи

Най-четени