10 съвета как да бъдете по-добри туристи през 2013 г. 08.01 | 16:55

Научете как да не пречите по време на път

От Елена Кирилова

Запалените международни пътници през последните десетилетия неминуемо се сблъскват с множество други пътници на борда на самолети, влакове и автомобили.

Голяма част от тези срещи се превръщат в страхотни преживявания и нови приятелства. Друг път трудно се постига добра комуникация с останалите в туристическата група.

Най-важното, което трябва да запомните, е, че самолетът, колата или автобуса, не са ваши и трябва да се съобразявате с останалите. Ако сте достатъчно толерантни и избягвате конфликтите, няма да усетите как сте открили прекрасни нови приятели.

Ето няколко ключови съвета от Huffington Post за това как да бъдете по-добри туристи през новата година.

1. Не пишете съобщения или не говорете по телефона, докато шофирате. Можете да застрашите не само собствения си живот, но и този на другите.

2. Ако усещате, че се разболявате, вземете мерки навреме. Не е нужно да заразявате всички, само защото не сте се научили да слагате ръка на устата си, докато кихате. Това може да съсипе почивката на всички.

3. Помислете добре преди да донесете някой ароматен сандвич или други по-миризливи храни в транспорт, в който пътувате с много хора. Силната миризма, особено от пържена храна, може да подразни околните.

4. Изключете звука на телефона си в автобуса. Няма нужда всички да чуват сълзливата песен, с която звъни телефонът ви.

5. Ако имате някои много важни разговори, то по-добре ги проведете преди да заминете. След като веднъж се качите на превозното средство, никой не е длъжен да ви слуша как се обяснявате. Освен това не е необходимо целият автобус или влак да чува подробности от личния ви живот.

6. Не забравяйте, че хигиената е на първо място. Изкъпете се преди път и не забравяйте да сложите дезодорант в багажа си. Така ще можете да си спестите неудобството в препълнения автобус.

7. Когато се качвате на превозното средство, не се бутайте, сякаш трябва да намерите седалката си на живот и смърт. Все пак всички са натоварени с чанти и багаж, което не прави бутането по-приятно.

8. Ако пътувате със самолет, свършете всички важни процедури, свързани с документи и багаж, по-рано. Никой не обича да чака закъснели пътници.

9. Когато вие сте шофьорът, не се дръжте така, сякаш пътят е само и единствено ваш. Карайте внимателно и спазвайте ограниченията.

10. Винаги носете със себе си доброто настроение. Пътешествията предлагат незабравими моменти, които не бива да пропускате заради факта, че отново сте кисели.

Водещи

Най-четени