5 дестинации, които да посетите през ноември 01.11 | 11:23

Времето се разваля, но не и желанието за пътуване по света

От iNews.bg

Много хора приемат ноември като месец на изчакването – да съберат пари и да се подготвят за предстоящите коледни празници. Това може да се промени, тъй като през този месец има много изгодни самолетни билети и отстъпки за хотели в множество различни дестинации по света. Също така южното полукълбо започва да се затопля през ноември и там настъпва краят на пролетта, докато северното полукълбо се охлажда – както по отношение на температурата, така и на посещаемостта от туристи.

Тук са нашите 5 места, които може да посетите през ноември:
1. Ню Орлиънс, Луизиана Наденички, тестени изделия и модерни поп-банди, какво повече да искаш?
В този град местата за хранене, културата и забавлението никога не разочароват. Изобилието от фестивали пък допълват разнообразната картина. Първи за месеца е фестивалът на наденицата, където 60 готвачи от цялата страна демонстрират своите уникални рецепти за наденички. Събитието се допълва и от изобилие на крафт бира и изискани вина, които да потопят посетителите в традиционната обстановка.Интересен е и ежегодният празник на дъбовете в градския парк в Ню Орлиънс, който започва на 24 ноември и продължава до 1 януари. Наричан е "най-зрелищният фестивал в страната". Дъбовете са украсени в различни светлини и всяка година посрещат повече от 160хил. посетители.
2. Денвър, Колорадо В Денвър началото на ноември бележи и началото на зимния сезон, което означава, че и ски курортите започват да работят. На час път от Денвър се намира известният Winter Park, който е и най-дългият непрекъснато експлоатиран ски курорт в Колорадо. Той отваря на 15 ноември. Дори и да не сте запалени скиори, също може да намерите интересни събития в Денвър. През ноември се организират седмица на изкуствата и филмов фестивал. Организаторите обещават повече от 300 събития из града, безплатен вход за музеите и забавления за цялото семейство.
3. Рим, Италия
Джаз фест, филмов фестивал и фестивал на изкуствата. Малка част от хилядите места, които може да посетите в Рим. Дните са по-кратки и малко по-хладни, но поради тази причина могат да се намерят изгодни оферти за самолетни билети и хотели. Много музеи и археологически обекти около Рим, включително Колизеума, са безплатни в първата неделя на всеки месец, а Ватиканските музеи са без вход в последната неделя. А ако не си падате много по разходките, винаги можете да оползотворите свободното време в някоя италианска пицария.
4. Мелбърн, Австралия
Късната пролет в Австралия е идеалното време за пътуване. По това време на годината в столицата се провежда Emirates Melbourne Cup – едно от най-известните състезания за конни надбягвания в света. Наричат го още "състезанието, което спира държавата", тъй като се очакват повече от 100 хил. участници. Ако планирате да присъствате не забравяйте да се облечете подходящо.
5. Пекин, Китай През ноември времето все още е благоприятно за туристи. Заради по-хладния климат могат да се намерят и по-изгодни оферти в хотелите. Близо до Пекин се намира Bandaling Forest Park, където посетителите могат да се насладят на изобилие от червени кленове. Паркът Hills пък предлага незабравими гледки, есенни цветове и аромат на райска ябълка.  За любителите на традиционната кухня – патицата по пекински е най-доброто решение.