Daily Mail: Българските политици обявиха война на британските парти туристи 18.08 | 18:47

Медиите на Острова коментират, че държавата ни е обявила война на силната музика и пиянството в Слънчев бряг

От iNews.bg

Българските политици обявиха война на британските парти туристи, следвайки акциите срещу шумните нощни клубове, водени от вицепремиера. Това пише в днешния си брой британския вестник "Дейли мейл".

"България се превърна в мека за британските туристи, които искат малко повече от евтина напитка и шумни партита на плажа. Над 280 000 британци са посетили страната през миналата година, а онези, които се отправят към България с желание за безгрижен парти живот ще останат силно разочаровни, така като страната започва "война срещу шума", която вече бе повод за атакуването на няколко нощни клуба и отменянето на един музикален фестивал", предупреждава медията.

Заместник министър-председателят на страната Валери Симеонов обеща да предприеме мерки срещу общественото пиянство и силната музика, повеждайки полицейска акция срещу два нощни клуба в популярния курорт Слънчев бряг, за които се смяташе, че са нарушили звуковите разпоредби, посочва вестникът.

"В нашата страна има беззаконие и вакханалия - ние ще променим това!", каза Симеонов в съобщение, публикувано във Facebook, отбелязва изданието. И цитира думите му: "Ние ще привлечем по-солидни туристи и ще имаме по-добро качество на туризма!"

Фестивалът "SOLAR Summer 2017" в Слънчев бряг е отменен, съобщава пък The Sun. И отбелязва, че организаторите на фестивала са се притеснили от репресиите срещу шума, нарушаващи събитието, което в миналото е канило известни международни диджеи, включително и Pete Tong.

1963893

България не е единствената страна, която е изморена от развлеченията на почиващите великобританци. През юни MailOnline съобщи, че британците на испанския остров Майорка са били заснети на улицата голи посред бял ден, носещи секс кукли и лежащи на улицата, докато местните власти се опитвали да им попречат да вършат неприличните неща.

Водещи

Най-четени