Банскалии канят еколозите на гости 17.01 | 18:03

Държат столичаните да видят как се живее в планината

От Елена Кирилова

Добре е еколозите да отидат в Банско, а не да протестират в София, заяви кметът на курортния град Георги Икономов по повод контрапротеста срещу този на еколозите, който се проведе в Банско, съобщава агенция "Фокус”.

По думите на Икономов хората в столицата гледат по-различно на проблема и не осъзнават, че животът в планината е труден.

"Приканих ги да дойдат, защото може би много от тях не са и виждали планина Пирин. Призовах ги в момента приоритетно да се занимават с АЕЦ "Белене” и референдума, където да изразят малко по-твърда зелена позиция, отколкото да се занимават с такъв дребен проект като кабинка, 2-3 лифта и писти, което е изключително полезно за България. Това беше изразено и подкрепено от всички протестиращи и от Инициативния комитет за развитие на ски зона Банско”, поясни Икономов.

По време на контрапротеста на входа на Банско се събраха между 800 и 1000 души. Кметът на града твърди, че се предвиждат още подобни събития, но гражданите на Банско винаги ще са контрапункт на зелените. Това ще се случва, докато не стане ясно, че банскалии няма да спрат, преди да получат това, което искат.

Икономов е категоричен, че не става дума за спорадични и епизодични протести, а за твърдо решение.

Водещи

Най-четени