Банско има своя чар и през лятото 30.05 | 12:11

Екопътеки, езера и уютни къщички привличат туристите

От Гергана Златкова

На Банско можете да си изкарате добре не само през зимата и на ски пистите.

"Много плюсове има в това да се посещава Банско през лятото, коментира Таня Станчева, началник на отдел "Канцелария” в Община Банско.

Един от тях несъмнено е Национален парк "Пирин”, който е под закрилата на ЮНЕСКО.

Имаме 17 на брой пътеки, предлагащи планински разходки в планината и над 100 планински езера, които туристите могат да посетят, посочи Станчева.

Тя заяви, че в рамките на един ден туристите могат да се разходят в Национален парк "Пирин”, а вечерта да се включат в някое събитие от културната програма на Община Банско.

"Не трябва да се забравя и град Добринище, който е само на 6 км от Банско и предлага уникални възможности за СПА туризъм с летни минерални плажове, със спокойни къщи за гости, които предлагат отдих за всички видове туристи, според техните бюджети”, каза Станчева.

По думите й - очаква се по-голям наплив от туристи, със започването на културната програма на Община Банко, информира агенция "Фокус".

"Това със сигурност ще е така, имаме информация от хотелиери в града, че вече имат записвания от туристи за месец юни, юли, август, които са доста натоварени и оживени месеци”, каза Станчева. 

От 1 до 7 юли, в Банско ще се проведат традиционните летни театрални празници. От 20 до 22 юли предстои "Киномания под звездите”.

От 6 до 13 август е традиционният международен джаз-фестивал и оперният фестивал - на 30 и 31 август.

Водещи

Най-четени