Безплатен лифт за откриването на сезона в Пампорово 18.12 | 10:08

Нощно каране на ски и сноуборд по осветената писта "Стената" се предлага през тази зима

От Елена Коцева

Ски сезонът в Пампорово се открива днес с пищно шоу край пистите, съобщиха от "Пампорово" АД. Гостите на Пампорово ще се возят безплатно през деня и през нощта на 18 декември. Мото на откриването на тазгодишния зимен сезон е "Ден и нощ - неуморно каране от сутрин до вечер".

Ски партито за откриване на сезона започва от 15.30 на плаца пред хижа "Студенец". Празничната програма включва родопски мелодии, изпълнения на Калин Вельов, Нина Николина и други празнични изненади.

Лифтът от вр. Мечи чал в Чепеларе също ще вози безплатно днес.

Най-добрите ски учители ще демонстрират възможностите си в огнено шоу на писта "Стената", която от тази година е осветена по цялата си дължина от Снежанка до Студенец.

След 18.30 ч. тържеството ще продължи в ресторант "Златен орел” на връх Снежанка, като качването ще става с лифта от Студенец.

Нощно каране на ски и сноуборд по осветената писта "Стената" ще се предлага в Пампорово през тази зима.

Освен това от 19-ти до 23-ти декември лифт картите ще останат на специалната цена от 25 лв. Сезонната лифт карта е 950 лв за възрастни и 649 лв за деца.

Пампорово предлага отлични условия за всякакви възможности. Зоната за практикуване на зимни спортове е разположена около връх Снежанка, на 1926 м надморска височина, и включва 37 км писти за алпийски дисциплини, 25 км писти за дълго бягане, халф пайп писта за любителите на сноуборда и множество подходящи места за спускане със шейни.

Преобладават зелените и сините писти, но има достатъчно възможности за избор и за експертите. Отделно има и доста добри условия за извънпистово каране. 

Водещи

Най-четени