Близо 60-годишен ферибот стана спа център 26.05 | 11:37

Плавателният съд е закотвен на старото пристанище в Монреал

От Нели Минчева

Близо 60-годишен реконструиран ферибот е превърнат в плаващ спа център в Канада, пише FitWell.bg.

Центърът е наречен Bota Bota и, противно на възможните очаквания, предлага луксозна обстановка и добри възможности за отмора, както и оригинална концепция за привличане на посетители.

Плавателният съд е закотвен на старото пристанище в Монреал. Съоръженията в него са разположени на пет нива, като клиентите му могат да наблюдават постоянно променящ се изглед към заобикалящата го градска среда и реката.

Реконструкцията и дизайнът на кораба отнели на експертите от студио Sid Lee Architecture повече от две години. Екипът от архитекти, корабни инженери, интериорни и индустриални дизайнери бил изправен пред сериозни ограничения – пространството трябвало да се усвои внимателно, материалите трябвало да бъдат леки и в същото време устойчиви на различни атмосферни влияния, а интериорът да бъде хем луксозен, хем изчистен.

Естествената светлина е използвана до максимум, а атмосферата е подчертано успокояваща. За това допринася и изборът на необичайните за отпускане тъмни цветове в интериора – черно и наситено сиво, но контрастът е толкова интелигентен, че мигновено предразполага към медитиращо пътешествие с кораб.

Така, в края на миналата годината, плавателният съд заживя своя трети живот, след като първо е свързвал две градчета по реката в средата на миналия век, а след това е бил превърнат в първия плаващ арт център в света.

Повече информация, снимки и видео  

Най-четени