България става желана дестинация за китайските туристи 12.09 | 09:49

Източната страна можела да бъде източник на инвестиции за недостроените хотели

От Христина Рафаилова

Неправителствена организация на приятелите на Китай да насърчава търговско-икономическите отношения между нашата страна и източната държава.   

Създаването на такава организация предложиха две китайски НПО-та по време на срещата си с вицепремиера Даниела Бобева. Те са лансирали идеята, след като бъде създадено подобно сдружение, първата му задача да е да промотира родния туризъм в източната държава. 

Бобева предложи през пролетта туроператорските фирми от гр. Далиен да посетят България, да се срещнат с българските си колеги и да организират сезона. 

"Политика на правителството е да насърчаваме обучението на чуждестранни студенти в българските висши учебни заведения. Възможността да се учи в България предвид членството в ЕС и условията за образование са доста привлекателни за китайски студенти", отбеляза тя.

Бобева се срещна и с представители на Агенцията по туризъм в гр. Далиен. С тях вицепремиерът също обсъди мерки за насърчаване на туризма. "Посрещаме доста туристи, които обаче са концентрирани в два сезона – летен и зимен. Имаме огромна база, която може да бъде допълнително натоварена", изтъкна тя. Бобева добави, че в българските курорти има много незавършени хотели, за които намирането на инвеститор е спасение.

Водещи

Най-четени