Вземат лиценза на хотела на ужасите в село Чифлик 16.03 | 15:10

пешна проверка на министерството показала, че обектът изобщо не трябва да функционира

От iNews.bg

Вземат лиценза на хотела на ужасите. Това стана ясно от думите на туристическия министър Николина Ангелкова пред медиите в НС. Спешна проверка на министерството показала, че обектът изобщо не трябва да функционира.

Хотелът се намира в село Чифлик, Троянско, коментира вчера един от потърпевшите, Георги Бабев. Съобщава, че той и семейството му вместо нормална стая, получават стая в мазето на хотела, мръсотия и една нощ при минусови температури, а преживяването им струва 180 лв.

Потърпевшата Малина Тончева коментира, че с влизането в стаята мирише на мухъл. Мокетът е страшно занемарен, мръсен, целият в петна. В банята, огледалата са счупени, ваната е изкъртена, изпотрошена. А след всичко това, остават и без вода, нито топла, нито студена.

Този хотел не отговаря на условията за нормално пребиваване, категорична е Николина Ангелкова. Още днес се затваря първия етаж на хотела. Министърът е изискала всички актове, които КЗП е издала на хотела на ужасите. Абсурдно е искането на хотела да получи категоризация за четири звезди. Това обаче му е отказано.

Ангелкова призова да се подават сигнали в МТ. Ведомството веднага щяло да реагира. Министърът се закани и за по-строг контрол как се прави категоризация на хотелите. Освен това хотелът нерегламентирано използвало думата СПА в името си, което е поредното нарушение, констатирано в обекта.

Водещи

Най-четени