Вижте безплатно най-старото злато на света 29.01 | 17:08

Къде? Във Варна - с обиколките из културно-историческите ѝ обекти

От Цанка Донкова

Най-старото злато става достъпно за всички и то без пари. Това ще стане възможно благодарение на безплатните туристически обиколки, които ще се провеждат във Варна това лято.

Туристите в Морската столица ще могат да се радват на другите културно-исторически обекти на града безплатно поне два пъти. Гостите ще се записват за обиколките в общинския информационен център, а от Съюза на екскурзоводите обещават да осигурят компетентни гидове. Това стана ясно на проведения Обществен съвет по туризъм към общината, съобщава в. "Стандарт".

Нови информационни табели за забележителностите по всички европейски изисквания ще бъдат поставени в града. В това число на Големите терми, най-старото злато на света, княжеския манастир в местността Караач теке и др. Те ще бъдат поставени на ключови места и спирки в града.

"Нуждата от актуална информация за културно-историческите забележителности на града е огромна, затова сме предвидили средства в бюджета за т.г.", обясни кметът Иван Портних.

Предстои да бъдат изработени и карти на Варна, които ще бъдат разпространени в курортните комплекси. Вече върви организация по откриване на информационни туристически центрове в "Златни пясъци" и "Св. Св. Константин и Елена".

Водещи

Най-четени