Дворецът в Балчик с отличие за културен туризъм 21.02 | 11:29

Морската дестинация получи награда „Златен приз 2016“

От iNews.bg

Дворецът в Балчик получи туристическа награда. В края на миналата седмица министърът на туризма Стела Балтова връчи приза в категория "Развитие на културния туризъм" на Държавен културен институт "Двореца" в Балчик. Отличието е част от тазгодишните награди "Златен приз 2016" на списание "Туризъм и отдих", предаде БНР.

"Дворецът в Балчик е най-прекрасното място в Североизточна България и един от най-емблематичните групови архитектурни паметници на културата с национално значение под разпореждането на министъра на културата", каза за БНР директорът на двореца Жени Михайлова.

"Дворецът е едно много показателно място за това как един паметник на културата с над 46 сгради, свързани с една много емблематична архитектура, както и над 200 културни археологически артефакти и елементи, които са съчетани в една прекрасна природна среда. От една страна е морето, от другата страна е един парк с много градини и с много история. Затова смятам, че това място трябва да бъде съхранено, поддържано, реставрирано и да остане за следващите поколения. Това е нашата цел и нашата задача", посочи Михайлова.

Водещи

Най-четени