Добрев: Мерките за сигурност на туристите остават постоянни 28.08 | 17:24

Икономическият министър се срещна с близките на загиналите в Бургас

От Ралица Стоянова

"Предприетите мерки за сигурност на туристите няма да са временни, а ще останат постоянни", съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Днес той се срещна със семействата на израелските граждани, загинали при терористичния акт на летище Сарафово на 18 юли.

Министърът допълни, че съвместно със службите на Израел се извършва анализ на сигурността на ключови места у нас и ще бъдат взети още мерки за повишаването ѝ.

Добрев изказа своите съболезнования и съпричастност към преживения от пострадалите ужас. Той увери, че българското правителство и компетентните институции предприемат всички мерки, за да бъдат разкрити и наказани организаторите и извършителите на варварския акт.

"България и Израел са страни с приятелски взаимоотношения и подобна жестокост няма да сломи връзката между нас, устояла през годините. Туризмът е само част от тези приятелски отношения", каза още министърът. Той допълни, че следващата година ще се честват 70 години от спасяването на българските евреи - факт, с който се гордеем света.

"Сътрудничеството ни ще продължи още по-активно във всички области от интерес на двете страни и това ще е нашият отговор към тероризма", категоричен беше Добрев.

На 18 юли беше извършен атентат срещу израелски туристи на бургаското летище Сарафово, при който загинаха 8 души.

Водещи

Най-четени