Държавата няма да възстановява плажовете по Черноморието 10.04 | 17:21

В регионалното министерство имало подадени 40 жалби от концесионери на плажове

От Андриян Георгиев

Държавата нямало да дава пари за възстановяване на плажните ивици по Черноморието, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от БТА.

В министерството имало подадени 40 жалби от концесионери, които в момента се преглеждали. Павлова уточни, че през май и юни ще бъде направено ново оразмеряване на плажовете.

При констатиране на намаляване на територията им, ще бъдат намалени и таксите на концесионерите. Министърът уточни, че огледите ще бъдат извършени от комисии, в които ще влизат представители на "Геозащита", на кадастъра и на регионалното министерство.

Павлова допълни, че има много искания и за оправяне на брегоукрепителните съоръжения по Черноморието. Според нея финансиране за това може да се осигури единствено по линия на междуведомствената комисия към Министерския съвет.

Павлова припомни, че в момента приоритет е преодоляването на последиците от бедствието в село Бисер и брегоукрепването ще бъде финансирано, ако има пари.

Павлова днес беше на посещение във Варна. Тя каза, че през тази година Варна трябва да определи приоритетите си, а през 2013 г. да има интегриран план за възстановяване и развитие на града.

Водещи

Най-четени