Ето как Ангелкова зарибява чуждите туристи в България (СНИМКИ) 03.09 | 13:37

Министърът изпраща над 400 000 картички с благодарности на почиващи у нас

От iNews.bg

По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400 000 картички са изпратени на чуждите туристи, почиващи в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Остт ведомството обаче не уточняват колко струва този жест на бюджета.

Специалният жест цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята почивка. Той е и поредната стъпка в работата на министерството при изграждане на имиджа на България, като предлагаща най-високо качество туристически продукт.

Гостите, които ще получат специалната картичка ще бъдат избрани на случаен принцип, като те ще се разпределят пропорционално в цялата страна. Очаква се картичките да бъдат изпратени в следващите дни до края на сезона.

Визията на картичката пресъздава облика на пощенската марка, посветена на "2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие". Филателното издание ще е посланието на България по време на 22-рата сесияна Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в гр. Чънду, Китай.

1970358

А картичката ще изпълнява тази функция сред гостите, пътували в страната. Стенописи от Рилският манастир и Тракийската казанлъшка гробница са изобразени на предната част на картичката. В допълнение на красивите фрагменти е специалното послание, подписано лично от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Надписът на английски гласи: "Thank you for choosing Bulgaria!", което означава "Благодаря ви, че избрахте България!". Английският е избран, защото той е официален език на Европейския съюз и е сред най-разпространените на международно ниво.

1970359

Последните данни на статистиката показват, че близо 5 милиона чуждестранни туристи са посетили България в периода януари - юли, като се отчита ръст от 7,2% процента спрямо същия период на миналата година.

Това потвърждава прогнозите на Министерството на туризма за увеличение в сектора от 7 до 10%. Освен това се предвижда в периода между май и октомври българите да реализират над 5,7 милиона нощувки. Очаква се и при тях ръстът да е около 4,5 - 5% спрямо миналата година.

Водещи

Най-четени