Започва обществено обсъждане на нов закон за туризма 11.04 | 15:34

Проектът е качен на страницата на МИЕТ

От Деляна Петкова

Започна общественото обсъждане на проекта за нов закон за туризма, съобщават от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Законът трябва да подобри координацията в управлението на сектора на национално равнище, като разширява функциите на Националния съвет по туризъм (НСТ). Туристическият бранш ще участва активно във формирането и провеждането на туристическата политика, предвижда проектът.

Документът стимулира участието на местните общности в туристическото развитие чрез по-широк обхват на общинските програми в сектора. Създава се нормативна база за формиране на Национална мрежа на туристическите информационни центрове (ТИЦ).

Законът ще хармонизира със законодателството на ЕС разпоредбите за извършване на туроператорска и туристическа агентска дейности. Чрез въвеждането на регламенти за допълнителни туристически услуги се очаква проектът да съдейства за подобряване качеството на обслужване и защитата на потребителите.

До 26 април 2011 г. Заинтересованите страни могат да изпратят своето мнение за проектозакона в на адреса на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (София, ул. Леге № 4), на факс 02/988 23 15, както и в електронен вид на e-mail адрес: ma.ivanova@mee.government.bg.

Проектозакона пък можете да изтеглите от страницата на МИЕТ - http://www.mee.government.bg/doc_vop/Zakonzaturizm.pdf

Водещи

Най-четени