Индийци сменят Тадж Махал за Александър Невски 30.01 | 21:29

България предизвиква огромен интерес за чуждестранните туристи

От Цанка Донкова

Индийци ще сменят Тадж Махал за Александър Невски. Това ще стане още това лято, когатос е очакват първите организирани групи на индийски туристи да дойдат у нас. Това стана ясно на първия ден от специализираното изложение, което се провежда в Ню Делхи, съобщава в. "Стандарт".

Вече се работи по финализиране на конкретни групи корпоративни индийски туристи, включващи по над 50 души.

Индийските туристи, пътуващи на далечни дестинации, са известни като едни от най-платежоспособните в света. Страната ни е атрактивна за тях главно с доброто съотношение между цена и качество на всички предлагани услуги. Най-голям интерес за индийците са предизвикали балнео-, спа и уелнес, културният и конферентният туризъм.

Българският щанд в Ню Делхи е привлякъл вниманието на над 100 индийски компании от туристическия бранш. Представителите на Министерството на икономиката, което е организатор на българското участие на SATTE 2014 и 5-те родни туроператора, които ни представят, са провели срещи с потенциалните си нови индийски партньори.

Комбинираните маршрути в България са били с най-сериозен интерес сред индийците. Те са изказали желание да посетят София, Пловдив, Велико Търново, както и към курортите по Северното и Южното Черноморие.

На изложението страната ни се конкурира с над 35 дестинации като Испания, Турция, Великобритания и Хърватска.

Водещи