Казанлък ще се учи на културен туризъм от Велико Търново 04.05 | 07:57

Старата столица заимства приемника за бездомни кучета от града на розите

От Филипа Тодева

Казанлък ще се учи на културен туризъм от Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща с кмета Казанлък Галина Стоянова, на която презентира дейността на общинското дружество "Царевград Търнов” и неговия принос за развитието на туризма в Старата столица.

Той подчерта съществената роля, която дружеството е имало и има в разработването на стратегията за устойчив културен туризъм, за представянето на традиционни и нови туристически дестинации и продукти, изготвянето на рекламни материали и цялостният процес на маркетинг и мениджмънт в областта на туризма. Панов добави и факта, че след популяризиране на тезата за значението на културният туризъм във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий” и в специализирани училища вече се изучава специалността "Културен туризъм”.

Според него търговското дружество е най-добрата форма, чрез която може да се управлява туризма в българските общини. Казанлък ще проучи добрите практики и позитивния опит на Велико Търново в тази сфера и ще приложи този модел в представянето на своя туристически продукт. 

Кметът на Велико Търново посочи като позитивен пример практиката на успешно и позитивно партньорство с регионален исторически музей. Той запозна гостите с практиката да се предоставят ваучери на организираните туристи, което позволява те да посетят повече туристически обекти на по-добра цена в пакет. 

На срещата бяха обсъдени значимите инфраструктурни, културни и социални проекти, които се реализират в момента в двете общини. Велико Търново ще ползва добрият опит в изграждането на приемник за бездомни кучета, който е реализиран и успешно работи в Община Казанлък. Обсъдена беше възможността двете общини да си сътрудничат в реализирането на значими културни и фестивални прояви.

Водещи

Най-четени