Как жените туристи да се пазят в Индия? 21.03 | 10:08

Последните нападения на жени в Индия карат туристите да се притесняват все повече от пътуванията си в страната

От Елена Кирилова

Големият брой атаки срещу туристи в Индия доведоха до редица въпроси за безопасността на жените, които решават да пътуват самостоятелно в страната, съобщава Daily Mail.

При последния инцидент 32-годишна жена от Лондон бе принудена да скочи от балкона на хотелската си стая, за да се спаси от набезите на управителя на хотел, намиращ се в близост до Тадж Махал.

В същия ден индийският парламент прие законопроект, предполагащ строги наказания за насилниците, които през декември изнасилиха групово и убиха студентка в Делхи.

Тези случки накараха редица туристи да се замислят доколко е удачно да пътуват до Индия, дори и винаги да са мечтали за това.

Ето защо ви предлагаме няколко правила, които жените е добре да спазват, ако искат да се чувстват защитени в Индия.

Препоръчва се

1. Когато се стъмни, не излизайте сами на улицата. Помолете от хотела да ви извикат такси. Дори и да отивате до някоя гара, по-добре се движете с кола, ако сте сама.

2. Дори и да нямате резервирана хотелска стая, дръжте се така, сякаш вече имате. Не показвайте, че сте объркани и притеснени, както и че нямате къде да отседнете.

3. Уверете се, че можете да заключите добре хотелската си стая отвътре - така, че дори персоналът да не може да влезе.

4. Използвайте транспорта за жени. Не оставайте на улицата след залез слънце.

Не се препоръчва

1. Не носете оскъдно облекло. Забравете за късите поли и голия пъп, както и прозрачните дрехи. Целта е да не провокирате излишно внимание върху себе си.

2. Не се опитвайте да фамилиарничите с мъжете или с персонала на хотела. Спазвайте необходима дистанция в общуването. Вместо това говорете повече с други жени. Индийките рядко говорят с непознати мъже.

3. Не приемайте алкохолни напитки от непознати. Индийските жени рядко пият публично, така че се пазете от всеки мъж, който ви кани на питие.

4. Винаги имайте мобилен телефон под ръка и знайте спешните номера, на които можете да звъните, в случай, че ви се наложи да потърсите помощ.

Водещи

Най-четени