Канада жъне олимпийски успехи в туризма 13.02 | 11:22

Броят на туристите за 2010 г. е двойно по-голям от предишните години

От Елисавета Балтова

Облагите да си домакин на мащабно спортно събитие, каквото са Олимпийските игри, са много. Типичен пример за това е Канада след игрите във Ванкувър през 2010 година и Пара-олимпийските зимни игри.

Фактът, че Канада може да е предпочитана туристическа дестинация, се изясни по време на Олимпийските игри. Повече от 290 хил. души от Великобритания са запазили полет предватително и са посетили Канада по време на световната проява.

Това е почти двойно в сравнение с изминалите 2008 г. и 2009 г., съобщава специализираният туристически сайт BTN. Туристическите приходи, дължащи се на британските посетители в страната, са със 134 млн. щатски долара повече от 2009 г. и достигат 380 млн. долара.

Освен това близо 70 хил. австралийци посещават Канада през 2010 г. Броят на туристите отново е двоен в сравнение с миналогодишния. Туристи от Германия и Франция също преобладават в страната в този период.

Министърът по туризма в Канада казва, че благодарение на Олимпийските игри и Пара-олимпийските зимни игри Канада е успяла да покаже гостоприемството си, духа на хората, както и природните забележителности на необятната страна.

Водещи

Най-четени