Космическа технология информира туристите за Варна 20.05 | 13:06

Новият тип дигитален проект е разработен от Европейската космическа агенция

От Кремена Бедерева

Туристите може да получават информация за Варненска област чрез космическа технология. Те могат да получават информация за забележителностите във Варненския регион чрез този нов тип дигитален продукт,  който е разработен от Европейската космическа агенция.

Това каза днес във Варна Явор Милушев от Министерството на културата, информира БТА. Днес в морската столица бе организира кръгла маса за предстоящи програми на Европейската комисия, насочени към иновациите в туризма.

Новите програми на ЕК ще стартират след юни, уточни Милушев. Финансирането ще се отпуска директно от Брюксел. Възможностите за кандидатстване бяха представени днес от Волфганг Кнейски, управител на германска компания-консултант на правителството, специализирана в управлението на програми за финансиране.

Компанията е разработила проект, който ще представи пред ЕК и отправя покана към Варна да се присъедини заедно с регион от Хърватия към консорциума. Културният туризъм е важна ниша за ЕК, посочи Кнейски.

По думите му изискването е отделните европейски региони да започнат да работят в мрежи, като привличат туристите с помощта на модерните технологии.

Целта е да се разработят пътни карти, които да са в помощ на пътуващите. Клиентите ще имат възможност чрез компютър и мобилен телефон да получават подробна визуална и текстова информация за различните културни и исторически обекти в конкретния регион, който ще посетят.

Най-четени