Край на дилемата планина или море през лятото. Почивки 2 в 1 са отговорът 14.07 | 08:00

За да привлекат повече клиенти, туроператорите са пуснали пакетите на половин цена в сайтовете за групови продажби

От Цанка Донкова

Ако все още се чудите къде да прекарате отпуска си и сте раздвоени между прохладата на планината и очарованието на морето, то вече може да сложите край на тази дилема.

Отговорът са почивки 2 в 1. През това лято хотелиерите в планинските курорти съчетават прохладата на нашите планини и плажуването при съседите в Гърция. Практиката е за пет дни да се организират поне две посещения на най-близкото селище на брега на Бяло море, съобщава в. "Монитор".

За да привлекат повече клиенти, туроператорите са пуснали пакетите на половин цена в сайтовете за групови продажби, за един човек тази почивка излиза около 260 лева. В сумата влизат нощувки, закуски и вечери, както и ползването на различни глезотии, а тен може да се прави и край басейна.

Комбинирани почивки може да се правят, без да се минава границата, защото има изобилие от предложения за подобен отдих и у нас. Обикновено офертите включват половината време да се прекара на Черноморието, а другата част от почивката да бъде в някое от ски селищата, които имат по-малко гости по това време.

През юли и август за този избор се плащат 450 лева на човек, като 3 от нощувките са в Банско, а четири дни се прекарват на Южното Черноморие. 565 лева излиза пък подобна десетдневна оферта, когато е на системата all inclusive, а престоят се разпределя поравно между планината и морето.

На отдиха 2 в 1 може да се насладим и без продължително пътуване между различните краища на страната. Достатъчно е да се отседне в някое от странджанските села, които са близо до морето.

Водещи

Най-четени