Къде да почиваме? Вижте 10-те най-дружелюбни страни в света 17.06 | 21:00

Когато стягаме багажа, не само красотата ни привлича, но културата и гостоприемството

От Лазар Тодоров

На планетата ни има страшно много красиви и екзотични кътчета, които само чакат някои да ги посети. Но когато стягаме багажа за поредното пътуване, не само красотата на избраната дестинация ни привлича, но и културата и гостоприемството на местните хората. Така почивката ни става още по-приятна, а често дори се чувстваме все едно не сме напускали дома.

Къде са обаче, най-гостоприемни? Предлагаме ви класация с 10-те най-дружелюбни страни в света.

10. Буркина Фасо

734810

Въпреки че е напълно заобиколена от суша, Буркина Фасо има приятели от всички страни. Малката африканска страна може да не е сред най-богатите, но със сигурност топлината, с която местните посрещат туристи е неповторима. Тя е и идеално място, където да се запознаете с африканската култура и традиции.

9. Ирландия

727249

Само за да чуете митовете и легендите от ирландския фолклор ще пожелаете да посетите тази страна. И макар че Ирландия изглежда понякога прекалено влажна, нейните жители ще правят всичко необходимо гостите им да се чувстват повече от добре.

8. Босна и Херцеговина

 3db36a67-a7bf-4511-4001-86cbc1650af5

Тази страна има изключително красиви планински върхове, а езерата и реките и само добавят още прелест към общата картина. Топлината и обичта с която местните посрещат туристите, прави Босна и Херцеговина желана дестинация от хора от цял свят.

 

7. Португалия

 727215

Ако спиращата дъха гледка на Азорските острови не ви е достатъчна, за да ви привлече, то тогава гостоприемството и топлината на местните ще са достатъчни, за да ви накарат да посетите тази страна. Кухнята на Португалия също е доста добър довод.

6. Сенегал

 383119

Сенегал е най-западната точка на Африка. Той е изключително слънчева страна с много гостоприемни жители. Хората тук обичат да се забавляват и ще направят всичко, за да се почувствате у дома си в тази чудесна страна. Храната и културата на Сенегал, превръщат страната в желана туристическа дестинация.

5. Австрия

893061

Австрийци са известни с изключителната си услужливост към всеки, който посети очарователната им страна. Те премахват всякакви ограничения само за да накарат гостите си да се почувстват добре.

4. Македония

900158

Македония може да е сред най-малките страни в Европа, но когато става дума за дружелюбие и гостоприемство към туристите, няма равна. Топло посрещане, което получават чужденците, придружено с вкусната храна, която македонците приготвят са сигурен индикатор за незабравимо изживяване.

 

3. Мароко

 614214

Мароканските масажи са едни от най-добрите начини да си починете и да поглезите себе си. Гостоприемството и топлината, които туристите получават, когато посетят Мароко са неповторими. Мароканци се славят като много любезни и е удоволствие да разговаряш с тях.

2. Нова Зеландия

 870450

Ако сте на брега на Нова Зеландия и срещу вас е местен Маори, които се е втренчил във вас и си отърква носа във вашия, то не се плашете. Той просто ви поздравява с традиционното хонги. Новозеландци са толкова приветливи, колкото всичките им слънчеви плажове. Ето защо не е изненада, че който дойде на почивка тук рядко се сеща за дома.

1. Исландия

606929

За разлика от името си, което означава страна на ледовете, Исландия е най-гостоприемната страна в света. Жителите и са сред най-топлите хора, по отношение на чужденците. Те ще направят всичко, за да се чувствате като у дома си. А заедно с природните топли гейзери, които са в изобилие в там, напълно сигурно е, че престоят ви ще е чудесен.

Водещи

Най-четени