Любимите дворци на туристите по света 02.04 | 17:10

От iNews.bg

Дворците пробуждат аналогии с красивите сгради, каквито ги знаем от приказките като деца и вероятно затова палатите привличат толкова много туристи всяка година. Тяхната идея е да внушават идея за превъзходство, прогрес и богатство на посетителите, които веднъж посетили ги, никога да не ги забравят. Както с всичко останало, някои дворци са по-великолепни от други и именно те образуват своеобразна класация по архитектурно изящество, стил и съответно – посещаемост. Ето кои са те:

Забраненият град в Пекин

Дворецът, разположен в сърцето на китайската столица, е бил построен между 1406-1420 г. и след това в продължение на 500 години е бил седалище на императорите от династията Мин до династията Цин. Милионите туристи от цял свят са привлечени от огромния комплекс от 980 сгради (разположени на площ от 72 хектара), в които могат да се насладят на неповторими произведения на изкуството, мебели и калиграфии.

Посетители на година: 15 340 000

Големият дворец в Банкок

В периода 1782-1925 г. впечатляващият дворец е бил официална резиденция на тайландските крале, но интересното е, че комплексът се ползва и до днес за политически срещи или кралски церемонии. Сред всички великолепни сгради и зали в него, най-почитан е храмът на на Изумрудения Буда – едно от най-свещените места в Тайланд

Посетители на година: 8 000 000

Ермитажа (Зимния дворец) в Санкт Петербург

Екатерина Велика създава през 1765 г. този прекрасен дворец на река Нева за руските царе, които живеят там до свалянето на монархията от болшевиките през 1917 г. Колекцията от ценни артефакти в него е внушителна – около 3 милиона предмета в шестте сгради на комплекса, както и най-голямата колекция от картини в света, сред които има и шедьоври на Рафаело и Леонардо да Винчи.

Посетители на година: 3 120 170

Открийте кои са другите най-посещавани дворци в света в сайта за пътешествия Peika.bg.

Водещи

Най-четени