Най-глупавите оправдания да не пътувате 01.04 | 10:39

Мързелът определено не се толерира, когато става дума за ново пътешествие

От Елена Кирилова

Слънчевото време ни кара да мечтаем все повече за пътешествия. Предизвикваме ви да съберете набързо багажа си и да се отправите възможно най-скоро към някое страхотно място. И не приемаме оправдания. Ето и кои са най-разпространените и най-неоснователните оправдания, заради които пропускаме невероятните възможности за пътешествия у нас и по света.

Нямате пари

Липсата на пари за пътуване в чужбина не бива да ви спира да пътешествате в рамките на страната. Дори и да отскочите до съседния град, това може да ви зареди с нова енергия, защото ще смените обстановката. Пък и у нас има куп приятни местенца за разходка, които се намират на кратки разстояния.

Мързи ви

Мързелът е може би най-ужасното оправдание за пътешественика. Ако сте решили само да мрънкате, да стоите цял ден във Facebook и да гледате филми, то няма как да събудите желанието си за пътуване. За да се отървете от мързела, накарайте приятели да пътувате заедно. Така ще имате мотивацията да не проваляте тяхното пътешествие.

Нямате време

Реално малцина са тези, които нямат никакво време за пътуване. Понякога ще ви достатъчен един следобед или уикенд, за да избягате от дома и да се разходите на някое ново място.

Останалите оправдания можете да видите в Peika.bg.

Водещи

Най-четени