Пейзажите, които ще ви оставят безмълвни 27.05 | 13:20

Ето и кои са местата, на които можете да видите най-красивите гледки в света

От Елена Кирилова

Франкфурт е градът с най-красивия пейзаж в света, съобщава Daily Telegraph. Гледката може да се види от ресторанта на 47-етажен небостъргач. Заведението е разположено между 22-рия и 44-тия етаж.

В Сидни пък може да видите втората най-красива гледка в света - поглед от центъра Citygroup, от сградата на операта и Кулата на Сидни.

За най-хубава е обявена гледката от Кулата на Сидни. На нея има открита платформа на 268-ия метър. Тя е със стъклен под, който допълнително подсилва преживяването.

Хотел Хилтън също ще спре дъха ви с красивата гледка, която предлага. Нея можете да видите от височина 131 етажа. Посещението на криещата се там Стъклена пивоварна е абсолютно задължително. Тя има огромна стъклена стена от пода до тавана, която е висока 13 метра. През нея може да се види търговският комплекс "Кралица Виктория".

Небесният пейзаж в Сеул е третият най-впечатляващ на Земята. Той включва кули с височини 264 метра, 265 метра и 228 метра. Всичко това можете да съзерцавате от бар, носещ името "Разходка в облаците”. Той е разположен на 59-ия етаж на небостъргача "63".  

Само след две години пейзажът в Сеул ще се промени коренно, защото над града ще се издигне Световната кула Лоте. Тя ще е висока 556 мета и ще има платформа за наблюдение на височина от 497 метра. В сградата ще има и хотел, разположен между 89-ия и 119-ия етаж.  

Другите неповторими пейзажи, които задължително трябва да видите, са в Сиатъл, Шънджън, Торонто, Куала Лумпрур. Токио, Сингапур и Хонконг.

Извън десетката остават пейзажите в Ню Йорк, Чикаго, Лондон и Дубай, предаде БТА. 

Най-четени