Правим общи туристически пакети по "Западния път на коприната" 27.06 | 11:45

България е на трето място в света по артефакти след Гърция и Италия

От iNews.bg

"Западният път на коприната" е изключително важен за промотиране на нашето културно историческо наследство. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която бе официален гост на тематична конференция, предаде news.bg.

В България има над 40 000 открити артефакти до момента, което ни подрежда на трето място след Гърция и Италия, посочи министърът.

Създаденият от Министерството на туризма Регистър на туристическите атракции и онлайн платформата "Аз обичам България", която стартира със 100-те национални туристически обекта, са една част от инициативите, които следва да се реализират по "Западния път на коприната", каза тя.

Ангелкова се надява форумът да допринесе за това Световната организация по туризъм да ни гласува доверие и да сме домакин на световен туристически форум.

"По пътя на коприната има много държави, с които можем да обособим общи туристически пакети. Така с останалите държави ставаме едно голямо туристическо семейство. Ние сме втората държава, която е домакин на конференцията за "По Западния път на коприната"", подчерта туристическият министър.

Водещи

Най-четени