Проект насърчава развитието на туризма между България и Румъния 08.09 | 08:22

Идеята регионът Силистра - Калъраш да бъде представен като дестинация за алтернативен туризъм

От Деляна Петкова

Българо-румънският проект "Един трансграничен регион - една европейска дестинация" ще бъде представен с тридневен тур, започващ от Силистра, съобщава БТА.

Целта на проекта да бъде разширено сътрудничеството в туристическия сектор от региона Силистра - Калъраш между български и румънски туроператорски фирми, собственици на ресторанти, къщи за гости и хотели, клубове за водни спортове и колоездене и неправителствени организации, подкрепящи развитието на туризма, разказват организаторите.

Идеята е заетите в туризма фирми, заедно с местните власти да разработят туристически продукт, атрактивно представящ района Силистра-Кълъраш като дестинация за алтернативен туризъм.

Проектът се осъществява от асоциацията за трансгранично сътрудничество и развитие "Дунавска Добруджа" със седалище в Силистра, Алианса за регионални и граждански инициативи в Силистра и Търговско-промишлена и земеделска палата в съседния румънски град Кълъраш по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013.

Водещи

Най-четени