Путин: Турция не може да се справи с притока от бандити 26.04 | 11:41

В Египет пък е нужно местните власти да направят още много за гарантиране сигурността на туристите, смята руският президент

От iNews.bg

Руският президент  Владимир Путин заяви, че Турция все още не може да се справи с притока на бандити от съседни държави, предаде ТАСС.

"В Турция, с която имаме сложни отношения не по наша вина… властите, за съжаление, не се справят с притока на различни бандитски формирования от близки държави, защото, както изглежда, са в контакт с тях", каза Путин на форума на Общоруския народен фронт (ОНФ).

Руският президент заяви това в коментар по темата за развитието на вътрешния туризъм в Русия, повдигната по време на форума. Сред любимите дестинации на руснаците, които обаче са недостъпни за момента, е и Египет, където "е нужно местните власти да направят още много за гарантирането на сигурността", допълни той.

 

В началото на април Ростуризъм (Федералната агенция по туризъм на Русия) съобщи, че не разполага с  данни за сроковете на възстановяване на туристическия обмен между Русия, Турция и Египет. По-рано пък зам.-ръководителят на Ростуризъм изказа мнение, че Турция и Египет няма да бъдат отворени като дестинации за руските туристи през 2016-а.

Водещи

Най-четени