Рекламираме зимния туризъм в израелски медии 12.08 | 09:39

Израелските туристи активно се записвали за зимния туристически сезон у нас

От Георги Георгиев

България ще се рекламира като туристическа дестинация в четири от най-популярните печатни издания в Израел. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, информират от Econ.bg.

Добрев уточни, че въпреки скромните финансови средства за реклама, държавата ще ги вложи с цел да запази пазарната ниша на израелски туристи след атентата в Бургас.

През миналата година посетителите у нас от Израел са били 138 хиляди души. Целта на своеобразната рекламна кампания е да не се допусне това лято броят на тези туристи да намалее след кървавото нападение.

"След инцидента в Бургас, министърът на туризма на Израел бе в България, което помогна да успокоим пазара. След това аз също посетих Израел, дадох интервюта за две от техните най-гледани национални телевизии. Това също спомогна, защото на този етап забелязваме, че тенденцията се обърна и поне не е толкова остра, колкото в началото с голям брой отменени чартърни полети. В момента почти нямаме нови отменени чартърни полети”, добави Добрев, цитиран от bTV.

Израелски туристи вече активно се записват за предстоящия зимния сезон у нас, а в момента няма нови отменени чартърни полети за морските ни курорти от страна на Израел, коментира още Добрев, цитиран от БТА.
 Към края на юни месец е регистриран ръст на броя на туристите в България с 1%, но силните ни месеци са юли и август, когато се надяваме да постигнем предварително очаквания от нас ръст от 5-7%.

"Да се надяваме, че той ще е много повече. В последните месеци има ръст на броя на туристите от Русия, Беларус и Украйна. Има леко намаление на броя на туристите от ЕС, но това се компенсира с увеличен брой туристи от трети страни и като цяло очакваме един успешен сезон", каза още Добрев, цитиран от БГНЕС. Обемът на българските туристи е според очакванията.

"Надяваме се с всичко, което правим, България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация", добави той.

Добрев, заедно със заместника си с ресор "Туризъм" Иво Маринов, откри пред Софийската градска художествена галерия фотоизложба, включваща 20 снимки от националния онлайн конкурс "Отлични туристически дестинации EDEN - България" 2012. Снимките ще могат да бъдат разгледани в следващите 2 седмици.

Водещи

Най-четени