С 15% по-малко се оказаха туристите по Черноморието през тази година 20.06 | 13:36

Проверяват храната в all inclusive пакетите

От Деляна Петкова

Туристите по Черноморието през тази година са с до 15% по-малко в сравнение с миналата.

Прогнозите, че напрежението в Северна Африка ще увеличи броя на туристите у нас, се оказаха проява на пожелателно мислене. "Ние не предлагаме услуга с такова високо качество както е в Турция и в този ред на мисли няма защо да се учудваме, че ние всъщност не привлякохме този клиент, който беше оттласнат от арабския свят", смята Ивелина Попова, която е управител на хотел.

В същото време проверките в морските курорти се увеличават, пише bTV. Само от Комисията за защита на потребителите за месец отчитат близо 370 инспекции. При 95 проверки в сектор "храни", са издадени над 20 предписания и още толкова актове. Вече има издадени предписания за унищожаване на около 100 кг негодна храна, включени в услугата all inclusive.

Няма отровени хора с лоша храна, няма и затворени обекти, заради по-сериозни нарушения. Най-честите нарушения в ресторантите са липса на карт-меню.

От утре на прицел за Комисията за защита на потребителите са хотелите, а след тях – туроператорите. "Тази акция ще бъде насочена към средствата за подслон и местата за настаняване. Там основен акцент ще бъде води ли се регистър за настанените туристи, включително и по тяхната националност", обясни Илиян Станоев, шеф на КЗП-Варна.

Общо седем приемни на Комисията за защита на потребителите работят по цялото Черноморие. Те се намират в Албена, Златни пясъци, Варна, Бургас, Слънчев бряг, Созопол и Приморско. Оказва се обаче, че клиентите не са чак толкова активни. В първите няколко работни дни на комисиите - от 15 юни до днес, няма нито един сигнал.



Водещи

Най-четени