Сингапур обединява азиатските амбиции в туризма 24.05 | 16:28

На форум ще бъдат представени предложения за разрастване на туристическата индустрия в Азия

От Елена Кирилова

Сингапур ще бъде домакин на голям туристически фестивал през октомври, на който ще бъдат представени възможностите за разрастване на азиатската туристическа индустрия, съобщава Independent.

Фестивалът носи името TravelRave 2011 и в рамките му ще бъдат включени редица събития, които ще се проведат между 17 и 23 октомври.

Той е организиран от Сингапурския борд по туризъм и е наследник на първия фестивал TravelRave, които се проведе миналата година и събра 8000 души.

На фестивала ще присъстват лидерите на туристическата индустрия в Азия, представители на Световната организация по туризъм към ООН, както и инвеститори в хотелиерство и туризъм.

О Коу Пенг, ръководител на Сингапурския борд по туризъм твърди, че през миналата година събитието е било "мега фестивал на туризма и пътешествията", като благодарение на него броят на чуждестранните туристи е нараснал с 13% през изминалата година, спрямо данните от 2009 г.

"Азиатско-тихоокеанския район ще продължи да бъде лидер във възстановяващия се световен туризъм" с двойно по-големи увеличения в приходите от туризъм, заявява Пенг.

Водещи

Най-четени