Ситуацията в Украйна и Русия води до сериозни поражения в морския туризъм 26.02 | 17:45

Круизните оператори не се чувстват в безопасност да изпълняват пътувания в Черно море

От Беатрис Николoва

Предвид на сложната ситуация в Украйна и Русия някои круизни оператори не се чувстват в безопасност да плават в Черно море, което ще доведе до спад в този вид пътувания. Целта на всяко морско пътуване е да се посетят повече пристанища на близко разстояние, а заради конфликта това е невъзможно.

За това за Бургас и в частност за пристанището е от изключителна важност да привлечем оператори, които извършват туристически пътувания в Средиземно море. Това каза директорът на пристанище "Бургас" Диян Димов.

Той съобщи, че ще участва в международна конференция за морския круизен туризъм в Брюксел, под наслов "Европейски диалог между круизни оператори, представители от пристанища и заинтересовани страни", на 5 и 6 март.

Конференцията е организирана от Европейската комисия и ще се проведе в Брюксел, Белгия. Тя е под наслов  ”Паневропейски диалог между круизни оператори, представители от пристанища и заинтересовани страни” и ще се проведе в периода 5-6 март.

Круизният туризъм и предизвикателствата, които поставя пред крайбрежните икономики, е една от основните теми за дискусиите. Надявам се да убедим круизните оператори, че Бургас и регионът са атрактивни за техните туристи, каза Димов.

Димов заяви, че в Брюксел ще се обсъжда и бъдещето на пристанищата, процеси, предизвикателства, управление на пристанищните дейности, планиране на кейовата дейност и на атрактивни инвестиции, пасажерските терминали и безопасността на морските операции.

 

Най-четени