Ски... в града... в квартал... 05.01 | 12:19

Джей Пи Ауклеър (ски) и Джоин Дейв Мосъп (камера) решават да направят филм за ските

От Кремена Бедерева

Джей Пи Ауклеър (ски) и Джоин Дейв Мосъп (камера) решават да направят филм за ските. Необикновен филм. Вместо високо в някоя гора, на писта или на място с рампи, двамата снимат в града, в квартала, дори в задния двор на някакви хора.

Действието се развива на три локации - Трейл, Росланд и Нелсън (щата Британска Колубмия, Канада). А резултатът е 70-минутен филм за ските, който се казва All.I.Can. 

Авторите признават, че го правят за удоволствие и остават искрено изненадани, когато откъси от филма плъзват в Youtube, Vimeo и други сайтове за споделяне на видео. Блогъри започват да пишат статии и така се стига до големите медии и дори фестивали. Вали признание на парцали и награди в чували.

И има защо, ще ви покажем един кратък откъс, озаглавен "JP Auclair Street Segment", който се разиграва, както може да се досетите, на улицата. Каскадите са жестоки, монтажът - убийствен. 

Относно изработката, Мосъп споделя: "Беше толкова готино да го направим, колкото готин е и резултатът."

А за отношението на хората от града, Джей Пи разказва: "Ние се застояхме толкова дълго в градовете, че хората започнаха да ни носят чинии с храна. Повече от тях бяха много добронамерени и ако бяхме достатъчно учтиви, винаги ни даваха да правим каквото си искаме. Цялото пътуване си беше готин социален експеримент."

Вижте видеото, което обобщава филма, на sportuvai.bg.