Слънчев бряг издирва чешки туристи - имали роднина с историческа стойност 15.06 | 10:28

От курортът търсят роднини на първия чужденец, пристигнал на почивка там

От Христина Рафаилова

Родните курорти, за които си мислим, че са си на морето от край време, са били някога "млади и зелени". 

 За всяко нещо си има първи път, като това важи и за "Слънчев бряг", където преди 55 годни е пристигнал  първият чуждестранен турист. 

Курортът има летописна книга, която пази името на щастливеца, посетил пръв "Слънчев бряг". Името му е е Франтишек Силвестър от град Острава, Чехия. Летовникът е отседнал в хотел "Калина”. 

Негова единствена снимка има в книгата "История за Слънчев бряг”. Фотосът показва посрещането на чеха в курорта, обясни Елена Иванова, председател на Управителния 

съвет на "Съюза на собствениците - Слънчев бряг”. 

Родните на Франтишек Силвестър се издирват, за да им бъде връчена награда –безплатна седемдневна почивка в "Слънчев бряг”. Ваучерът ще бъде връчен лично от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Борислав Ботев. Той пое ангажимента да осигури престоя им у нас, а наградата се дава по повод 55-тата годишнина на туристическия комплекс.

"Откриването на първия турист посетил курорта "Слънчев бряг” или негови роднини, ще бъде голям успех. По-голяма реклама от тази, да се срещнем с тях и да ги докараме на почивка в "Слънчев бряг”, едва ли ще имаме за Централна Европа и Чехия”, каза 

той. 

Водещи

Най-четени