Спасиха блокирани в хижа "Студенец", Пловдивско 09.01 | 12:21

Курортен комплекс "Пампорово" е без вода, съобщават от МВР

От Кремена Бедерева

Спасителни екипи са извели блокирани в хижа "Студенец", Пловдивско, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Седем души не могат да достигнат до главния път от хижа "Руен" над с. Яворово в община Асеновград, добавят от министерството.

Продължава почистването с верижна техника на пътя от Ветрен към махала Гулак, община Костенец, където се намират около 25 души. В област Враца е отворен пътят до хижа "Пършевица".

Възстановено е електрозахранването в голяма част от населените места на община Чепеларе и в град Роман, като все още без ток са няколко села около града. Остава бедствено положението в община Чепеларе.

Курортен комплекс "Пампорово" е без вода. Спасителни екипи са отстранявали паднали дървета, изтеглили са закъсал автобус, продължават да съдействат на електроразпределителните дружества за възстановяване на електрозахранването. Обявено е бедствено положение в община Тетевен.

Трети ден без ток са кв. Полатен, махала Брязово, махала Горньово, селата Черни вид, Дивчово, Васильово, Рибарица, Бабинци, Глобово, Кирчево, Галата, Градешница. Около 60 населени места са без енергоснабдяване, предимно в областите Велико Търново, Габрово, София област, Ловеч, Смолян и др.

В района на Етрополе пътищата към селата са непроходими. В момента се транспортира човек на хемодиализа от с. Лопян към МБАЛ-Етрополе.

Най-четени