Стартира ски сезонът на Боровец 14.12 | 08:46

Снежната покривка по пистите в курорта е около 60 - 70 см

От Мая Александрова

Официално откриват новия зимен сезон в Боровец. Снежната покривка по пистите в курорта е около 60 - 70 см.

За откриването цените на дневните лифт карти ще са намалени наполовина, а нощното каране и детският парк "Борокидс” ще е безплатно.

Курортът ще посрещне гостите с програма под надслова "Огън и Лед” с водещ Камен Воденичаров. През целия ден за посетителите ще бъде отворен Снежен бар с греяно вино и чай, като ще има и "happy hour” между 17.00 и 18.00 часа, когато питиетата ще бъдат раздавани безплатно.

Фигури от лед, ще се изработват на живо, ще има и фрирайд скокове в Промо-Сноу Парк "Бороспорт”.
По улиците на курорта ще обикаля карнавално шествие с артисти на кокили, мимове, клоуни и жонгльори, както и мажоретките от Самоков.

Подготвени са награди в специалната игра с публиката "Опознай Боровец”, победителите от която ще бъдат определени с томбола.

За децата е предвидена детска анимация в отделна шатра с много коледни и състезателни игри, надуваем замък, арт ателие и рисуване върху лица.

В програмата е включено огнено шоу с пироефекти и озвучаване, а денят ще завърши с неизменното факлено шоу на ски учителите и празнични фойерверки на писта Мартинови бараки 2.

На 15 и 16 февруари курортът ще бъде домакин на Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014 г.

Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта Попангелов, като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона.

През новия сезон ще намалеят опашките пред лифтовете и улесни достъпа до лифтовите съоръжения, благодарение на новата система с безконтактно преминаване и откриването на две нови каси за продажба на лифт карти и билети. Лифт картите ще може да се презареждат през интернет.

Най-голям ръст на записванията за ски-почивка в Боровец бележат Македония, Сърбия, Румъния, Македония и Гърция, като най-активни в това отношение са македонците – 1,5 пъти повече спрямо миналата година.

Въпреки отлива на британски туристи по време на най-тежките години на икономическата криза, тази година резервациите от Острова бележат ръст от 15%, запитванията от Турция също са се увеличили значително, както и интересът от Израел.

Навлизането на нови туроператори от Русия е предпоставка за прогнозиран ръст на резервациите и от там, предава агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени