Тайланд удължи пътуването без визи на територията си 20.01 | 13:05

Властите очакват ръст на туристи за Китайската нова година

От iNews

 Тайландските власти удължиха срока, в който чужденци могат да посетят страната, без да плащат задължителната туристическа такса от 2 000 тайландски бахта (55 евро), съобщават от сайта traveldailynews.asia, отбелязва "Монитор". Тази година безпроблемното влизане ще продължи до 30 април.

В края на миналата година правителството на Тайланд реши да премахне таксата като начин да привлече повече туристи. Това "опростяване" на дълга бе раздадено на 21 държави, сред които Андора, България, Кипър, Етиопия, Фиджи, Литва, Малта, Украйна,  Румъния, Тайван и други. Според тогавашните мерки отстъпката трябваше да продължи до 31 януари.

Заради очаквания ръст на туристи по време Китайската Нова година срокът бе удължен до края на април, предават от азиатския сайт.

По думите на управителя на туристическата администрация в Тайланд Ютасак Супасорн продължението идва точно навреме, за да се отбележи както Китайската Нова година през февруари, така и Тайландската, която е през април.

"Целта е да привлечем повече млади хора, които да се насладят на традиционната музика и танци", коментира Супасорн, цитиран от traveldailynews.asia. За местните това е прекрасна възможност да прекарат повече време с близките си, а за туристите това е шанс да се насладят на традиционен Тайланд.

Водещи

Най-четени