Туристите от Германия и Русия се завръщат в Турция 30.05 | 16:22

Съседите ни отчитат 18% ръст за април спрямо миналата година

От iNews.bg

Германските и руски туристи се завръщат в Турция. Броят им през април се е увеличил с 18% в сравнение със същия месец на 2016 г. Tова сочат данни на турското министерство на туризма, цитирани от ДПА.

През април туристическият сектор в страната за първи път от края на 2015 г. е отбелязал ръст.
Най-много туристи в Турция пристигаха от Германия и Русия, хвалят се властите. През 2016 г. туристическият сектор отбеляза спад от 30%.

В края на 2015 г. между Турция и Русия се разрази криза, след като турски изтребители свалиха руски бомбардировач в района на турско-сирийската граница. Тогава президентът Владимир Путин наложи санкции на Анкара и забрани на руснаците да си карат там морската почивка.

През лятото на миналата година обаче отношенията между двете страни внезапно се нормализираха и руските туристи отново започнаха да посещават Турция. 

Пагубно влияние върху туристическия сектор в Турция оказа и политическата нестабилност в страната, конфликтите, опита за преврат и множеството терористични нападения, отбеляза ДПА. Голяма част от атентатите в големите градове целят именонно чуждестранните туристи.

 

Най-четени