Турците предпочитат България за зимната си ваканция 20.01 | 13:29

Очаква се около 450 хиляди семейства да дойдат у нас

От iNews.bg

В Турция започна зимната ученическа ваканция. Около 18 милиона ученици ще почиват до 5 февруари, когато ще започне вторият срок на учебната година, предаде БНТ.

"Очаква се около 450 хиляди семейства да прекарат зимната ваканция заедно с децата в зимните курорти на Турция и в чужбина, значително повече в сравнение със същия период на миналата година", заяви президентът на Съюза на турските туроператорски агенции /Турсаб/ Башаран Улусой.

Той посочи, че България с нейните зимни ски и ваканционни центрове е на първо място сред предпочитаните дестинации в чужбина за прекарване на зимната ваканция. Сравнително евтините цени в зимните курорти на България, добрата база, възможностите за ски туризъм и развлечения са привлекателни за турските граждани, подчерта турският представител.

Турски туроператори посочиха, че най-много са заявките за прекарване на ученическата ваканция в Банско, а също и в Пампорово и Боровец. 

След България значителен брой заявки има за курорта Валандово в Македония, казват туроператорите. Безвизовото пътуване за турските граждани в Македония е благоприятен фактор, докато визите на българската страна са пречка, особено за многодетни семейства, посочват те.

Водещи

Най-четени