Уикенд идея: На червен и черен плаж в Санторини 19.07 | 13:13

Гръцкият остров, който предизвиква въздишки и очарование

От Гергана Златкова

Санторини, Санторини... Гръцкият остров, който предизвиква най-много въздишки, мястото с най-красивите залези и най-прекрасните гледки към Средиземно море...

И освен това е мястото, където човек може да събира тен на едни от най-необичайните плажове в света – с черен и червен пясък.

За да откриете цветното съвършенство на пясъка на Санторини, отправете се към външната периферия на острова. В градовете Монолитос и Камари плажовете са с черен кварцов пясък. Крайбрежието на Монолитос е плитко, но това на Камари е подходящо и за гмуркане.

Плажът Периса е един от най-добрите наред с Белия и Червения плаж в Акторини и Плажа на влюбените. Ще останете доволни, защото ще се натъкнете и на отдалечени безлюдни плажове, където да се насладите на спокойствие и звук единствено от морските вълни.

В края на деня под слънцето се отправете към село Оия (или Ия), което се рекламира като мястото с едни от най-красивите залези в света. Качете се на скалите, които са надвиснали над брега, и вижте как слънчевият диск потъва в морето на фона на вулкана.

Отделете си време и за разхода по ръба на кратера на вулкана. Насладете се на апокалиптичната и нереална красота съвсем отблизо. Вулканът е активен и може да изригне всеки момент. Последният път е бил през 1956 г. За първи път изригва около 1400 г. пр. Хр. и това е била една от най-големите експлозии, виждани тогава.

Серия силни изригвания сриват вътрешността на острова и образуват днешната калдера – огромен отвор в средата на Санторини, изпълнен с морска вода, с отвесни черно-червени скали, оглеждащи се в нея.

Едно от най-интересните приключения, които можете да си подарите, е да се гмурнете в калдерата. Не е важно дали сте опитен гмуркач или начинаещ, защото не е дълбоко, а има какво да се види.

Искате да видите красотата на остров Санторини със собствените си очи? Резервирайте почивка на Санторини!

Водещи

Най-четени