Улични кучета "обезобразиха" автомобил в ж.к. „Младост” 06.06 | 07:55

„Ford”-ът е на “лечение”, изпохапан от агресивни четириноги

От iNews.bg

Жител на столичния квартал "Младост” 1 осъмна с автомобил, обезобразен от кучешки ухапвания. В нощта срещу 5 юни агресивни четириноги "нападнали" автомобила, паркиран пред блока на собственика Иван Цуцуманов.

Цуцуманов разказа пред iNews, че намерил колата си изподраскана и с видими следи от кучешки ухапвания. Предният регистрационен номер е изкривен и изгризан. Повредени са авточасти, маркучът за охлаждане и кабелите в предната част на автомобила, които са прегризани.

Гуменото уплътнение на долната част на бронята е изтръгнато (на снимката ясно личат следите от зъби). По-късно собственикът го намира в близките храсти. Веднага закарва автомобила на ремонт в сервиз, където и ще пренощува "пострадалият" Ford Focus. Сервизният автотехник го предупреждава да остави колата за поправка, защото може и да не стигне до дома си.

"Човек загина, нахапан от кучета. Вече нападат и автомобили. Какво още трябва да се случи, за да се вземат адекватни мерки”, пита възмутеният собственик. Той настоява, за да получи отговор на въпроса докога хората ще са заложници на агресивни кучета. "Ако убия куче – ще ме осъдят, но ако куче ми изяде колата – е хуманно отношение”, коментира Цуцуманов.

Жители на квартала недоумяват докога общината ще стои и ще наблюдава как озверели глутници ще ги подлагат на тормоз. Очевидци разказаха, че в квартала е особено страшно нощем, когато кучетата се събират на големи групи и се държат агресивно към прибиращите се граждани.

Четириногите са постоянни обитатели на пазара в "Младост” 1, разхождат се необезпокоявани около СОУ "Теодор Траянов” и в зелените площи и междублоковите пространства.

Водещи

Най-четени