Пак откриха стафилококи в храна на Детската кухня в Перник 21.07 | 16:03

Това е вторият случай на обекта от началото на годината

От iNews.bg

Областната дирекция по безопасност на храните в Перник затвори временно Детската млечна кухня в града заради открити стафилококи в пилешка супа. Това съобщи пресцентърът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ.

Инспекторите са съставили акт и са дали предписания за отстраняване на нарушенията, уточнява директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Перник д-р Елза Драгомирова.

Резултатите от лабораторното изследване са получени вчера следобяд и от днес дейността на кухнята е преустановена, каза Драгомирова. На персонала е взет носов и гърлен секрет. Обектът ще бъде почистен и дезинфектиран.

Това е вторият случай тази година на открити стафилококи в предлаганата храна в Детската млечна кухня в Перник. През месец май положителен резултат е бил установен и в плодов кисел, приготвен в кухнята.

Детската кухня предлага на място предварително заявени от майките детски храни за деца на възраст от 3 месеца до 3 години. Кухнята не се ползва от детските градини и ясли в града.

 

Водещи

Най-четени