Адвокатът Симеонов: Животът на Цветан Василев е в опасност 15.10 | 08:41

Ситуацията, която се създаде с КТБ, е доста съгласувана, каза той

От iNews.bg

Има опасност за живота на Цветан Василев. Готви се физическа саморазправа с него.

Това заяви пред Нова телевизия Константин Симеонов, адвокат на мажоритарния собственик на поставената под специален надзор КТБ АД Цветан Василев.

Информацията е отпреди две седмици. "Поръчката идва от България, а извършителите не са от България, от друга страна са", каза той.

Освен това адвокат Симеонов уточни, че ситуацията, която се създаде с КТБ, ако се проследи хронологията, ще се разбере, че е доста съгласувана. Нормално е хората да протестират, никой не им плаща депозитите.

Той обясни, че мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ), че за да се завърне той в България, трябва първо да бъде премахната заповедта за задържане. Симеонов посочи, че тази заповед е издадена на 28 юли.

Адвокатът посочи, че Василев няма контакти с депутата от ДПС Делян Пеевски. "Още повече че в основата на всичко очевидно е той. Погледнете развитието на нещата, по дати какви са действията на прокуратурата, на БНБ и на някои медии – те убиха КТБ, както муха с вестник", каза Симеонов.

Относно завръщането на Василев в България адвокатът обясни, че ще трябва да се изчака процедурата по екстрадиция в сръбския съд.

 

Относно основните свидетели по делото срещу Цветан Василев адвокатът отговори, че срещу Бисер Лазаров и Теодора Танева "има много документи, които ги уличават в извършване на престъпления, които тепърва ще се разследват".

 

Вчера в адвокат Веска Волева заяви, че КТБ трябва незабавно да бъде възстановена. Според нея вложителите ще продължат да протестират и ще се стигне до ескалация на напрежението, ако парите им не бъдат върнати.

Волева заяви, че до нея е стигнала информация, че в момента от банката се изнасяли досиета на клиенти, с цел прикриване на истината. До нея е пристигнала информация и за шестима съдии, които са имали 300 милиона в банката.

Водещи

Най-четени