Алибегов: Бързо трябва да се сформира работещо правителство, икономиката няма да издържи 19.04 | 15:34

По думите му е важно да се загърбят всякакви политически различия в името на народа

От iNews.bg

Пуснахме една декларация към всички политически партии с призив да загърбят всякакви различия и да обърнат внимание на икономическата и здравната криза. Защото малкият и среден бизнес може да не оцелее, докато те се карат в парламента. А малкият и среден бизнес е 80% от икономиката ни. Да не се окаже така, че на финала няма да има кой да бъде управляван, защото бизнесът е фалирал. Така че нашият призив е спешно да се продължат мерките за заетост 60 на 40 и 80 на 20. Тези мерки са идеални за работещ бизнес. Те помагат страшно много на бизнеса и не се налага да освобождават хора. Но, за да се удължат, има нужда от работещ парламент. Затова апелът ни беше към политическите партии в парламента да загърбят различията и да почнат да работят усилено. Това коментира съпредседателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов за Политика.БГ.

"В последните няколко дни чуваме кой бил виновен и кой какво щял да направи, за да разкрие евентуални виновници. Не чухме никой какво ще направи, за да оправи тази безпрецедентна икономическа и здравна криза. Много бързо трябва да се сформира работещо правителство, било то и за кратко, за да се вземат тези мерки и да се спаси икономиката. Защото на финала как се възстановява държавата – с данъците. А те откъде ще дойдат? От икономиката, от малкия и среден бизнес. А той е пострадал страшно много. И ако не се направи план за възстановяване, няма да има кой да внася данъци", каза още той.

"Важно е да се загърбят всякакви политически различия в името на народа, на заетите хора, на малкия и среден бизнес. Ако в следващите два-четири месеца ние нямаме действащ парламент, икономиката няма да издържи. Когато това се случи, ще имаме вече съвсем други грижи от това кой ще управлява, кой ще е премиер, кой ще е президент. Ще се върнем страшно много назад", допълни Алибегов

Водещи

Най-четени