Връщаме се в МОЛ-овете и фитнес залите, отворени са 18.05 | 11:00

Остава обаче забраната на територията на търговските центрове да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход

От iNews.bg

Търговските обекти от тип мол и фитнес залите отвориха врати днес. Преди няколко дни премиерът Бойко Борисов разпореди да се отворят моловете от понеделник след срещата му с представители на големи търговски обекти и Българската ритейл асоциация.

На срещата участваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

По-късно здравният министър издаде заповед. По време на срещата детайлно са били разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас.

Търговските центрове бяха затворени още с обявяването на извънредно положение, като в тях работеха само хранителните магазини, аптеките и застрахователните и банкови офиси, където имаше такива. От името на БСК бе разпространено писмо с искане да се състави план и да се посочи конкретна дата за започването на работа на моловете. 

Остава обаче забраната на територията на търговските центрове да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Със заповед на здравния министър Ананиев от днес се разрешава и използването на фитнес залите.Те могат да възстановят работа при заетост на местата не повече от 10 души за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

Водещи

Най-четени