Данъчни дебнат ресторанти и хотели покрай 8 декември 25.11 | 16:00

На студентския празник те ще обикалят заведенията в страната

От iNews.bg

Данъчни ще дебнат ресторанти, хотели и дискотеки покрай 8 декември. Те ще следят дали търговците декларират всички куверти и туристически пакети около студентския празник, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП).

В момента данъчните следят офертите за 8 декември в интернет. В дните около празника обаче те ще проверяват на място стотици заведения, ресторанти и хотели в планинските курорти и областните градове в страната, допълват от приходната агенция.

Проверяващите ще присъстват постоянно в заведенията. Тяхната задача ще бъде да наблюдават отчитането на приходите и издаването на документи за покупките.

От НАП напомнят, че за плащанията на туристически пакети за студентския празник задължително се издава касова бележка, освен в случаите, когато парите се превеждат по банков път.

"Не измерваме успеха на проверките с броя на съставените актове. По-важният въпрос е търговците да отчетат оборота си коректно. Затова вече следим паричните потоци и ще изпратим екипи на НАП, които да наблюдават на място в дните около 8 декември. Съветваме и студентите за пазят документите за плащане, защото те са единствената им гаранция за качествена услуга", каза по повод предстоящите наблюдения заместник-изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова.

Водещи

Най-четени